Baltimore Oriole - Mees

Lord Baltimore'i 17. sajandil kandev värviline vapp on Baltimore orioleks paljude tagahoovade jaoks suurepäraselt värviline laululaps. Kui ühendada oma lääne vastaspool ühe liigi, Põhja oriole, Baltimore oriole täna tunnustatud kui eraldiseisva liigi ja on Marylandi linn.

Ăśldnimetus: Baltimore Oriole, Northern Oriole

Teaduslik nimi: Icterus galbula

Teaduslik perekond: Icteridae

Välimus:

  • Bill: Sirge, teravdatud, sinakasroheline võib ereda valguse korral olla hõbedane või valge
  • Suurus: 7,5-8,5 tolli pikkune, 12-tolline tiivaulatus, ĂĽmmargune pea
  • Värvid: Must, oranĹľ, kollane, valge, oliivipunane
  • Märgistused: Dimorfsed liigid. Isastel on must kapuuts, selja- ja kõri ĂĽle julge kollakasoranĹľide alamarjade ja rĂĽmba. Kollane-oranĹľ värv ulatub õlale paksu kiilu kohal musta tiivad. Tiivad on valge riba ja valged sulgede servad. Must saba on kollane või oranĹľ all. Mustade asemel kuvatakse emastel oliivipuuärviline värvus ja rohkem kihistust. Naistel on tõenäolisem kergem kollakas värvus, kus isastel on oranĹľ ja naistel on kaks valget tiiba. Naiste vananedes muutub nende värvus tumedamaks, kuid nad ei näita kui meestest erinevat kapuutsi. Mõlema sugupoole silmad on mustad, jalad ja jalad on mustad-hallid.
    Noored sarnanevad täiskasvanud naistele ja noored mehed näivad rohtu, kui nad täiskasvanutele, kui nad on juba üle aasta vana, küpsevad.
    Liigid on monotĂĽĂĽpilised.

Toit: Putukad, marjad, puuviljad, roomikad, ämblikud, nektar (Vaata: Frugivorous)
Lisateabe saamiseks vt ka Feeding Orioles.

Elupaik ja ränne:

Baltimore orioles on populaarne kevadised ja suvepäevad avatud idakalda metsades ja kagupiirkondades, samuti ka äärelinna parkides, viljapuuaedades ja tagahoovides.

Populatsioonid ulatuvad Suur-Plainide ja Ida-Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma ja Texas osana läänes ning ka Kanada idapoolsete provintside lõunaosas. Sügisel ja talvel lähevad Baltimore orioles Kesk-ja Lõuna-Ameerikasse. Piiratud elanikkonnad veedavad talve Floridas, Ameerika Ühendriikide kaguosas ja Mehhiko lahe ääres.

Vocalization:

Baltimore orioles omavad eristatavat kahekordse lainetusega aeglast troppi, kuigi laulu kiirus võib ühe kõne ajal muutuda. Teised kõned hõlmavad suured kiipe ja värsket värvi, samuti kiiret kuivatamist.

Käitumine:

Enamikku aastasse võivad need oriolid olla väga häbemas, üksikuteks lindudeks, kuigi pärast pesitsusaastat ilmuvad need tõenäoliselt paarikaupa või väikeste segarakkide hulka, eriti kui söödaks sügisel ja talvel. Nad toituvad põõsas, põõsas ja puudes, putukate jahtimisel või lillide korjamisel. Kodumajandis eelistavad nad toitmisjaamasid eemal liikuvatest piirkondadest, eelistatavalt varjutatud alas turvalise varjupaika.

Paljundamine:

Baltimore orioles on monogaamlinnud, mis paaruvad kokku pärast seda, kui on välja töötatud kaunitartundlikud rituaalid, mis sisaldavad saba ja tiiva vahele jäävaid näpunäiteid ning uhkeldavad plõõmuvärvide esitamiseks.

Nende ekraanide puhul on sageli osa ka tiibade tiib. Nest on õhukesest taimest kiududest, loomakarvadest, lõngast, stringidest ja juustest kootud ja mantliga või villa vooderdatud kott. Nais eendab pesa ja see asetatakse 25-35 meetri kõrgusel maapinnast, kuigi mõned neist on palju kõrgemad. Peaaegu kõik Baltimore oriole pesad on leitud lehtpuid.

Spargitud paar toodab üht kolme- kuni seitsmel ovaalset, hallivalget või helesinist munarakku aastas. Munas on suured otsad tumedad mustad-pruunid plekid või squiggles. Naiste orioil inkubeerib mune 12-14 päeva. Mõlemad vanemad söödavad altricial noorte veel 12-14 päeva, kuni noored linnud võivad pesast lahkuda.

Kui Baltimore oriole vahemik kattub Bullocki orioilega, on ristamine ja hĂĽbridiseerimine tavaline.

Need linnud on aeg-ajalt hostsid pruunistatud pealinnulinnude munadele, kuid tavaliselt suudavad nad tunda soovimatut muna ja eemaldada selle pesast.

Baltimore Orioles'i kaasamine:

Kuigi häbelik, Baltimore orioles on hõlpsasti tulema tagahoovid, mis pakuvad oma lemmiktoidud, sealhulgas viinamarjaželeed, apelsini pool, nektar ja suet. Linnuvaatlejad peaksid vältima pestitsiidide pihustamist, mis võib putukatest toiduallikana elimineerida, ja juuksed või vööriosasid riputama aitavad meelitada lähedal olevaid oriumid. Veetõu puuviljapuu lisamine on veel üks viis nende lindude ligimeelitamiseks, eriti kirsside või mooruspuude jaoks.

Vaadake lisateavet Orioles'e kaasamise kohta.

Säilitamine:

Ehkki need orioolid ei ole ohustatud või ohustatud, on nende populatsioon aeglaselt langenud. Elupaikade kadu, eriti nende talvepiirkonnas, on eriline probleem, kuid toetav varjundiga kohv ja linnusõbralik šokolaad võivad aidata selle elupaiga säilitamist. Puuviljaistandustes kasutatavate insektitsiidide ületamine on veel üks probleem, sest putukate populatsioonid on olulised orioli dieedi ja puuviljade pestitsiidide jaoks, võib põhjustada tahtmatut mürgistust. Mõnedes piirkondades võib neid linnu pidada kahjuriks puuviljaistandustes ja neid võib taga kiusata.

Sarnased linnud:

  • Bullock's Oriole (Icterus bullockii)
  • Orchard Oriole (Icterus spurius)
  • Auduboni Oriole (Icterus graduacauda)
  • Scott's Oriole (Icterus parisorum)
  • Venezuela troupial (Icterus icterus)
  • Ameerika Robin (Turdus migratorius)

Video Juhiseid: baltimore oriole - sounds, calls, and song.

Jätnud Kommentaari