Bushtit

Bushit on suhteliselt lihtne, kuid sellel on iseloomulik pikk saba ja hüper, perky käitumine. Erinevad põõsaste alamliigid omavad märkimisväärseid erinevusi lehes ja lauludes ning ühel päeval võivad need linnud jagada unikaalseteks liikideks.

Ăśldnimetus: Bushtit, Black-Eared Bushtit, Ameerika Bushtit

Teaduslik nimi: Psaltriparus minimus

Teaduslik perekond: Aegithalidae

Välimus:

  • Bill: LĂĽhikesed ja väikesed, mustad, kumerad kulminerid
  • Suurus: 4-4,5 tolli pikk, 6-7-tolline tiivaulatus, väga pikk saba, lĂĽhike kaelus, ĂĽmmargune pea
  • Värvid: Hall, must, valge, hallikaspruun
  • Märgistused: Dimorfsed liigid. Sugudel on sarnane plumage, kuigi isastel on mustad silmad ja emastel on kahvatu valge või helekollane silmad. Ăślemised paksud on hallid või hallid pruunid ning mõnes alamliigas võib olla helepruun kork. Lindude kõige lõunapoolses osas asuvad linnud näitavad sageli mustad kõrvitsad, kuigi musta värvuse ulatus võib varieeruda silmatorkavast silmamärgist või väikestest pulgadest kuni täismassini. Tiivad on pisut tumedamad kui ĂĽldine leaväli ja näitavad vähest valget serva, kuigi see pole alati kergesti nähtav. Allparts on heledam, kuid tavaline. Mõlema sugupoole jalad ja jalad on mustad.
    Noored sarnanevad täiskasvanud meestega, kaasa arvatud pimedate silmadega, kuid tavaliselt on need ilmekamad ja saba võib olla mõnevõrra lühem.

Toidud: Putukad, ämblikud, puuviljad, marjad, seemned (Vaadake: putuktoidulisi)

Elupaik ja ränne:

Need pisikesed passeriinid eelistavad metsamaa või puhta elupaika koos heitlehiste või segatud lehtpuude ja okaspuudega. Neid leidub tihti ka kaldal asuvates piirkondades, samuti eeslinnade parkides ja aedades, sageli jalamil ja orgudes.

Bushtitid jäävad oma vahemikku aastaringselt, ulatudes kõige lõunapoolsemast Briti Columbiast umbes Vancouverist lõuna pool Põhja-Californiasse ja kogu California rannikul. Inland, need linnud on leitud Washingtoni ja Oregoni lääneosas kogu Nevada ja Utahis ning lõuna-Ida-Arizona. Nende laius ulatub Lääne-Colorado ja New Mexico osariiki, aga ka Texas-lääne ja keskosasse. Vahemere lõunapoolne osa ulatub läbi Kesk-Mehhiko ja nii kaugele lõuna kui Guatemala.

Kuigi need linnud ei rända erinevatesse aretus- ja mitteseonduvatesse piirkondadesse, suurema tõusuga elanikkonnad harjutavad mõnel kõrguselisest migratsiooni hooajaliselt.

Vocalization:

Nendel lindudel on mitmesuguseid "tsit" kõnepileteid ja kõrgetasemeline, räpase vingerav laul. Nende laulu on kirjeldatud ka kui muusikaline kipitus või raspiliste puugide kiire seeria. Nad hääletavad tihti, hoides ühendust ka lennuga või samal ajal toiduga.

Käitumine:

Need liblikad linnud kogunevad seotud perekonnaküladelt 10-40 lindust või enam ja need segatakse ka teiste lindudega nagu kinglets, vikerlased ja chikadeedid. Toiduvarustuse ajal on need akrobaatilised ja energilised, põõsaste ja puude vahel kiiresti lendavad, kui nad valivad lehti ja oksasid.

Nad võivad isegi rippida tagurpidi, kui nad otsivad järgmist karsti. Nende lend on nõrk ja lummav, laineline tee.

Külmade õhtute korral põõsad keha soojuse jagamiseks tihedalt kokku.

Paljundamine:

Bushtitid on monogamiidsed ja võivad aretamisel olla tundlikud. Paaritatud paar võib loobuda oma pesast, kui nad tunnevad end ähvardatud või häiritud. Mõlemad sugulased töötavad koos, et ehitada kotkaharjaste piklike rippuvate pesade, okste, rohu, sambla, karusnaha ja suled. Struktuur on sageli kaunistatud lillekilpkonnadega ja seda hoitakse koos spider-siidiga. Kokkuvõttes on niisuguse väikese lindu pesa suurus üllatavalt suur.

Munad on tavalised valged ovaalsed, igas kasvanduses on 4-10 muna. Mõlemad vanemad inkubeerivad mune 11-13 päeva jooksul ja pärast altricial noor luuk, töötavad mõlemad vanemad, et toita noori 14-18 päeva jooksul.

Spargitud paar võib igal aastal tõsta 1-2 pruunit ja kui teine ​​poom on koorunud, võivad esimeste poegade vanemad õed-vennad aidata söötada järgmisi tibusid.

Bushtitide kaasamine:

Need lindud külastavad koduväljakuid oma vahemikus, kus on olemas kruntimüügis kasutatavad taimed. Kadakapi, tamme ja seemnekuuluvate lillede lisamine maastikule võib aidata lehikule meelitada ja nad külastavad suet toitjaid. Putukatõrjevahendite minimeerimine võib tagada nende lindude jaoks hea toiduvarude, kuid tagumised linnuvaatlejad peaksid silmas pidama, et bushtitid võivad kiirelt ilmuda ja kaduda toitumisalal, nii et neid ei pruugi alati hõlpsalt näha.

Säilitamine:

Bushtitid on levinud kogu leviku ulatuses ja neid ei peeta mingil viisil ähvardatud või ohustatud. Nende arv on stabiilne ja nende üldine kohanemisvõime aitab neil püsida muutuvates oludes. Kuid vastutustundetu pestitsiidide kasutamine või laialt levinud elupaikade hävitamine võib olla problemaatiline ja neid tuleks hoolikalt jälgida, et kaitsta puit ja muid linnuliike.

Sarnased linnud:

  • Wrentit (Chamaea fasciata)
  • Verdin (Auriparus flaviceps)
  • Pygmy Tit (Psaltria exilis)
  • Blue-Gray Gnatcatcher (Polioptilia caerulea)
  • Black-Tailed Gnatcatcher (Polioptila melanura)
  • Grey Vireo (Vireo vicinior)
  • Kadakas tuhmikas (Baeolophus ridgwayi)
  • Tamme tuhmikas (Baeolophus inornatus)
Foto - Bushtit © Mike's Birds

Video Juhiseid: Bushtits flash mob the birdbath.

Jätnud Kommentaari