Põhjakäru linnus

Põhjakoorja on suhteliselt ebaharilik lind, mida vaadata, kuid tähelepanuväärne kuulata. Oma suurepärase võimega jäljendada teisi linnulaulusid ja helisid, selle teaduslik nimi polüglottid - "paljude keeltega" - on väga sobiv. Arkaanase, Florida, Mississippi, Tennessee ja Texas riigi linnuna on see lind laialt levinud ja tuntud, kuid kui palju sa sellest tõesti teadlikud?

Üldnimetus: Põhjapõletik, Mockingbird

Teaduslik nimi: Mimus polyglottos

Teaduslik perekond: Mimidae

Välimus:

  • Bill: LĂĽhike, pimedad, jämedad
  • Suurus: 10 tolli pikkune, 14-15-tolline tiivaulatus, pikk saba ja jalad
  • Värvid: Hall, must, valge
  • Märgistused: Meeste ja naiste linnud sarnanevad keskmise halli pea ja tagumikuga, tumedamad tiivad kahe õhuke valgekraega ja paksud valged laigud, mis on paremini nähtavad lennu ajal. Saba on tumehall või must valge välimiste sulgedega ning rind ja kõhu on valge või hallikasvalge. Linnul on arvel silmapiiril pisike must triip. Lennu ajal on valged välimised saba-sulgede ja valgete tiibade plaadid märgatavad. Silmad on kollakaspruunid ja jalad ja jalad on mustad või tumedad must-hallid.
    Noorlinnud sarnanevad täiskasvanutega, kuid neil võib olla habras nägu, ja väga noortel põhjamaaloomadel levivad linnud näitavad rindade ja külgede halli määrimist.

Toit: Putukad, ussid, puuviljad, marjad, väikeloomad, maod, sisalikud, sap (Vaadake: Omnivorous)

Elupaik ja ränne:

Põhjakoorte linnud nimetatakse "põhjapoolseteks", kuna enamus vaevlevaid linnuliike elutsevad troopikas. See liik on väga kohanemisvõimeline ja seda võib leida põllumajandusmaadest, eeslinnadest, metsadest ja linnadest nii põhjas kui Massachusettsis ja Connecticutist Oklahoma, New Mexico, Arizonasse ja rannikualadel Californias.

Nad eelistavad suhteliselt tihedaid paksusi ja puhastatavaid alasid, sealhulgas kaldakoridore, rohumaid, metsamaa servi ja sarnaseid elupaiku, eriti kui rikkad taimed on rikkad. Põhjakurdes linnu territoorium laieneb järk-järgult põhja poole, kui toiduallikad laienevad. Need linnud on üldiselt aastaringseks elanikeks, kuid äärmuslikud põhjapopulatsioonid võivad siirduda hooajaliselt, eriti karmide talvede ajal.

Vocalization:

Põhjamaade mockingbird hääl on tema kõige iseloomulikum tunnusjoon. Lindlil on lisaks oma unikaalsetele tiburitele, buzadele ja chirpsile, kuid uuringud on leidnud, et meeleheitel on vähemalt 50 muud linde ja muid loomi, masinaid ja muusikat puudutavad kõned ja laulud jäljendavad. Enne muutmist kutsutakse üldjuhul 3-5 korda, ning ühe linnuvahetuse keerukus ja mitmekesisus näitavad selle küpsust ja kogemust. Sellise repertuaari puhul ei ole nende lindude jaoks tavaline laulda kogu öö, eriti ere kuuvalgul, aga ka päeva jooksul.

Käitumine:

Need linnud on tavaliselt leitud üksi või paaridena, kuid nad avanevad julgelt ahvenale või metsapallidele laulda. Nad kasutavad tihtipeale vallutamist putukatele kohapeal ja võivad kiirelt rippida või tõsta oma tiibu, et nende saagiks ahvatleda.

Põhjakoored linnud on oma pesade jaoks väga kaitsvad ning sukelduvad, sukelduvad, klapivad või kasutavad muul moel ohtlikke asendeid, et hõivata sissetungijad. Mockingbirds on isegi registreeritud kui mobbing ja sukeldumine inimestel, kes püüavad lindudele sulgeda.

Paljundamine:

Need on monogamiidsed lindud, mis moodustavad pikaajalisi paari sidemeid ja võivad isegi elule jääda. Karikakujulised pesad on ehitatud oksadest ja on kaetud peenemate heintaimede abil. Pesasid asetatakse 3-10 meetri kõrgusel maapinnast, tihti kitsas põõsas või tihedas põõsas.

Põhjapähklipuu munad on puuviljad või punakaspruunid ja vabalt piserdada tumedama pruuni või punakaspruuniga. Emaslind inkubeerib 3-6 muna pooki 12-13 päeva jooksul ja mõlemad vanemad söödavad lapselapsid 11-13 päeva jooksul. Paarid võivad tõsta 2-3 pruunit aastas ja alaealised lindud jäävad tihti oma perekonnarühmaga ka siis, kui uued poegad hooldatakse.

Põhjapüügivahendite lisamine:

Põhjakoormavad linnud kergesti külastasid kodumajutusmasinaid, kus on saadaval leiba sordid, kook, maapähklivõi, õunad ja rosinad. Selleks, et muuta elupaik veelgi atraktiivsemaks ja kutsuda linde lauldma, peavad linnurühmad lahkuma pintslitest ja puuviljadest pruunistamata, et pakkuda rohkesti sünnipiirkonda. Laste jaoks mõeldud marjapõõsate ja sobivate ruumide ettevalmistamine loomade pidamiseks muudab laevatehasele õue veelgi atraktiivsemaks.

Säilitamine:

1800-ndatel olid tihti linnud tihti pookinud ja müüdud lemmikloomadena ja puuri lindudena. Tänaseks on see tava lõppenud ja kuigi põhjapuudega linnud ei ole ohustatud või ohustatud, kannatavad nad paljudel riskidel, eriti linna- ja linnalähedastes piirkondades. Kuna nad sageli söödavad maa peal, võivad metsikad ja välistingimustes peetavad lemmikloomad olla suureks probleemiks ning pestitsiidide ja insektitsiidide ületamine võib nende toiduvarude kõrvaldada. Nende kunstlike ohtude minimeerimine võib olla väga kasulik, kui hoiab põhjapuudega linnu.

Sarnased linnud:

  • Townsendi solitaire (Myadestes townsendi)
  • Grey Catbird (Dumetella carolinensis)
  • Loggerhead Shrike (Lanius ludovicianus)
  • Blue-Gray Gnatcatcher (Polioptila caerulea)
  • Sage Thrasher (Oreoscoptes montanus)
  • Bahama Mockingbird (Mimus gundlachii)
  • Tropical Mockingbird (Mimus gilvus)

Video Juhiseid: .

Jätnud Kommentaari