Pine Siskin

Suhteliselt levinud lind, mänd siskin on tihti segamini muud liiki lõkke ja varblaste jaoks, sest selle välimärgid ei ole sama silmatorkav kui paljud teised linnud. Kui tunned aga neid väikeseid, kuid lärmakaid linde, siis saate paremini mõista, kui palju energiat ja lõbusaid mändseid on.

Ăśldnimetus: Pine siskin
Teaduslik nimi: Carduelis pinus
Teaduslik perekond: Fringillidae

Välimus:

  • Bill: Kitsas ja kolmnurkne, terav tipp, tumehall-must, võib alumisel kĂĽljel tunduda heledam
  • Suurus: 4-5 tolli pikk, 8-tolline tiivaulatus, peenike korpus, sĂĽgava saba sĂĽvend, teravate tiivad
  • Värvid: Pruun või kahvatu tan, puhver, kollane, valge, roheline morf (harv)
  • Märgistused: Nii mees- kui ka naisliigid sarnanevad valge rindkere ja kõhu tugevate tumedate triipudega ning mantliga mustad ja puhasribad. Pruunipeal on ka peene pruun ja must triip. Väikesest kollast plaastrit pärit tiivad servad näitavad õrnalt kollast vöödu. Kergelt nähtavad kerged kollane või puhvertiibid ja saba serva kollased laigud. Pine siskin rohelised morfid on haruldased ja neil on sama märgistus, kuid sĂĽgavam rohekas värvus. Kõigil männipuududel on jalad ja jalad pimedad ja noorukid sarnanevad täiskasvanud lindudega.

Toit: Seemned, putukad, vastsed, sap, puuviljad (Vaadake: Omnivorous)

Elupaik ja ränne:

Pine siskinsid leiavad kogu Ameerika Ühendriikides ja Kanadas ning need on eriti levinud mööda Rocky Mountainsi ja Vaikse ookeani loodeosa rannikualasid aastaringselt.

Lõuna-Kanadas kasvavad populatsioonid rändavad Kesk- ja Ida-Ameerika riikidesse, kuigi kui toitu on rikkalik, ei pruugi linnud rändeda. Talvipopulatsioone võib leida ka Põhja-Mehhikos. Pine siskinid on kergesti kohanenud okaste metsaga ja eeslinnadega, kus on olemas koonuseid kandvaid puid.

Neid leidub ka umbrohu-niisugustes elupaikades ja mööda metsa servi.

Need lindud on oma vahemikus üldiselt liikumatud, ja kuigi neid võib ükskõik kui üks aasta leida, võib järgmisel aastal peaaegu puududa. Nad on altid perioodilistele katkestustele, kuna populatsioonid ja keskkonnatingimused muutuvad.

Vocalization:

Sellise väikese lindu puhul on männi siskin väga vokaal. Kõned hõlmavad kõrgetasemelist kiiret piitsuvat ja kiiret suminat. Need linnud on suuliselt argumenteeritavad, et kaitsta oma toitmiskohti teistest siskiinidest, vasaratest või varbkoogidest.

Käitumine:

Pine siskins on liikuv, kiirelt liblikad, kes reisivad nii suurtes kui ka väikestes karjades ning neid võib sageli leida Ameerika kuldsefiniitide ja väiksemate kullfinšidega segatud karjadega. Nad söödavad maapinda Nyjeri all ja seemneparandajad, ja tagumised linnud saavad muutuda õrnalt ja harjuda inimeste kohalolekuga. Toitmise ajal võivad nad isegi rippida, et saada eelistatud seemned.

Kui nendega segatakse, reageerivad need linnud agressiivselt, nähes ettepoole ohtu, võib-olla tekitada sule peal või avada arve. Kui mõni teine ​​lind on toitumiskoha läheduses liiga lähedal, võib resident mänd siskin isegi avada või haarata sissetungija.

Paljundamine:

Meeste ja naiste lindudel on monogamous suhe. Naine ehitab madalate oksade, heintaimede, lehtede ja samblike pesa, vooderdades seda pehmemate materjalidega nagu karusnahk, taime või sambla. Mees tavaliselt ei aita nest üles ehitada, kuid ta võib koguda pesast materjali naissoost.

Mõlemad vanemad annavad noortele hoolitsuse. Munad on kahvatut sinakasrohelised ja näitavad tumedamat punakaspruuni märgistust. 3-5-munarakkudest vajavad inkubeerimiseks 12-13 päeva, ja pärast haudumist jäävad põõsad ligikaudu kaks nädalat. Naissoost vanem inkubeerib mune, kuid nii mees- kui naissoost lindud söödavad nestlingsid, ja paar människi võib tõsta kaks kasvu aastas.

Pine siskinsid on haavatavad pruunpeadega lehmipaelade poolt tekitatud parasitismile.

Pine Siskini tõmbamine:

Need linnud kergesti külastavad tagahoone, kus on võimalik leida piisav toit.

Aed, kes pakuvad Nygeri seemet tuule-, soki- või platvormide toitmisseadmetes, samuti musta õli saia-päevalilleseemne pakkumist ja magevee allikat, külastatakse tihti mändsiiskidega. Need linnud võivad ka kukkuda söötjad. Atlandi okaspuuaiad, looduslikud umbrohumaised seemned ja seemneid sisaldav lilled on atraktiivsed ka männipuudele.

Säilitamine:

Pine siskinsid ei peeta ohustatud või ohustatud, kuid erinevad populatsiooniuuringud on viimastel aastakümnetel järsult vähenenud. Kuna need vasted liiguvad tihedas karjas, on nad eriti haavatavad linnukasvatajatele levivate haiguste suhtes, ja tagumises linnuvaatlejad peaksid hoolikalt hoolitsema, et korrapäraselt puhastaksid koristajad riski minimeerimiseks. Maastikukotid ja pestitsiidide mürgitus on ka mändsiiskide oht.

Sarnased linnud:

  • House Finch (Carpodacus mexicanus)
  • Väike kuldfinš (Carduelis psaltria)
  • American Goldfinch (Carduelis tristis)
  • Euraasia Siskin (Carduelis spinus)

Video Juhiseid: Pine Siskin.

Jätnud Kommentaari