Red-Throated Loon - Aretus plumage

Väikseim, kuid lainete kõige levinum, on punase-hingeline loon üks maailma kõige põhjapoolsemaid vetikaelu.

Ăśldnimetus: Punane kurkunud loon, punane kurkumine sukelduja, Pegging-Awl Loon, Cape Drake, Cape Racer, Karton Loon, Spratoon, Little Loon

Teaduslik nimi: Gavia stellata

Teaduslik perekond: Gaviidae

Välimus:

  • Bill: Pikk, karm, pika pikkusega pinguldav, halli-must
  • Suurus: 24-27 tolli pikkune, 42-45-tolline tiivaulatus, ĂĽmarpea, korter rinnus, pikk kaelus
  • Värvid: Hall, must, valge, telliskivi punane
  • Märgistused: Sugu on sarnased, kuigi mehed kipuvad olema veidi suuremad ja raskemad kui naised. Aretuslooma korral on pea kindlalt hall, pikal kaelal on peen, vertikaalne must ja valge triibutamine tagumikul ja rasvane telliskivi punane plaaster kõris. Rind ja alamartiklid on valged, kuid kĂĽlgedel võivad olla kerged hallid värised. Tagasi ja tiivad on tumedad ja väga väikese halli kihistusega. Talvel, kui mitte aretatavat lehma, on neil loonidel valge nägu, kõri ja alamartiklid, tume taglinnak, valge hõõgkatus musta tagakĂĽljel ja paleriraamatus. Aasta jooksul on silmad punased ja jalad ja jalad on tumedad.
    Noored on sarnased täiskasvanute talvelämigratsiooniga, kuid näitavad rohkem kurgu külgedel halli ja palju heledamat arve.

Toidud: Kalad, putukad, kahepaiksed, koorikloomad, molluskid (Vt: Piscivorous)

Elupaik ja ränne:

Nendel põhjapoolustel on ringluspolaarse ulatuse ja nad leiavad pisikestel, suhteliselt madalatel tiikidel, järvedel, basseinidel ja rabadel suveperioodil, samal ajal kui talvel eelistavad nad madalaid rannikuvetes nagu sadamad, lahed ja suudmealad, kuigi nad teevad ka väljapääsu merele.

Nende paljunemisvõimalused hõlmavad nii Põhja-Ameerika kui ka Euraasia, sealhulgas Islandi ja Skandinaavia Arktika piirkondi. Talvel leitakse neid mööda Euroopa ookeanilist rannikut Hispaania lõunaosas ja Vahemeres ja Kaspia merre ning Aasia talvituvad punased kurvid läänes Jaapani, Korea poolsaare ja nii kaugele lõuna pool nagu Põhja-Hiinas.

Põhja-Ameerikas ulatub talvel laius Vaikse ookeani ranniku lõuna pool Baja poolsaare põhjaosa ja Atlandi ookeani rannikul Lõuna-Carolina.

Vagrant nägemused on haruldased, kuid neid on aeg-ajalt ka sisemaal registreeritud, eriti rände ajal, ja neid looneid registreeritakse harva palju kaugemale, kui oodatakse, sealhulgas Põhja-Aafrikas, Kesk-Mehhikos ja Mongoolias.

Vocalization:

Nendel lindudel on sügav hääl, mis sisaldab mõnevõrra muusikalist kroaiukujutti, raevu kõnesid, kibuvitsat ja sügavat harilikku kõdistust või laigutamist. Noored loonid on ka kõnesid, mida nad kasutavad täiskasvanute tähelepanu saamiseks.

Käitumine:

Punaste kurnadega loonid on tavaliselt üksikud, kuid võivad moodustada karja rände ajal või sobivates piirkondades talve jooksul. Nende lennutrajektoor on sirge ja otse sügavate äärmiste löökidega ning nende lendudel on nii oma jalgade kui ka kaela lohutamise ajal iseloomulik kumer või profiilne profiil, kuigi nad liiguvad sageli lendamise ajal sageli üles ja alla.

Need lindud on maa peal ebamugavad ja kohmakad, kuid on libedad sukeljad, kes võivad saagiks püüda kuni 90 jalga sügavuses. Nad hoiavad oma arved sageli pisut ülespoole ja võivad vajaduse korral otse vee pinnalt või maalt tõusta, ilma et lennukiirus tõuseks väljapääsu "rajale".

Paljundamine:

Need loonid on monogamiidsed ja moodustavad pikaajalisi sidemeid, mis võivad viidata paaritamisele eluks. Pidulikud näpunäited hõlmavad ka veevarustuse lohutamist, lühikesi rushingu tantse ja sukeldumist võimalike sõprade läheduses. Pärast paaritumist teevad mõlemad pooled koostööd, et ehitada madala katki pesa või madala küngas rohu, sambla, märja taimestiku ja muda, ja see võib olla vooderdatud peenemate materjalide või paar sulgedega. Perioodil on 1-3 ovaalse kujuga muna, mis ulatuvad oliivrohelisest kuni sügavanihmani ja on purustatud või veidi errustunud tumedate toonidega.

Mõlemad vanemad jagavad inkubatsioonimenetlusi 25-28 päeva jooksul ja precocial tibud lahkuvad pesast haudemiskuupäeval. Nad suudavad ennast sööta, kuid vanemad linnud pakuvad lihtsat toitu ja pidevat juhendamist ning kui tibud on ohustatud, võivad vanemad etendada häirivaid näiteid, et hoida ära kiskjad.

Noored linnud võtavad oma esimese lendu, kui nad on 50-60 päeva vanad. Pika hooldusperioodi tõttu on paaritatud paar ainult ühe poogi aastas kasvanud, kuigi kui pesa hooaja alguses ebaõnnestub, võivad nad alustada uue poomiga uues pesitsuskohas.

Punapealsete loonite lisamine:

Need ei ole tagumised linnud, kuid võivad ilmneda ootamatutes piirkondades sobiva avatud veega, eriti rände ajal. Elupaikade säilimine ja tervislike veeproduktide populatsioonid on hädavajalikud, et muuta punased kurgunud loonid end mugavalt tunda.

Säilitamine:

Ehkki neid looneid ei peeta ohustatud või ohustatud, on teatud populatsioonid vähenenud, kuna Arktika piirkonnad on tööstuslikuks kasutamiseks mõeldud arendamisel ja kohaliku ohu klassifikatsioonid võivad varieeruda. Õlireostus ja reostus, mis põhjustab toksilist biomagnifikatsiooni, kujutavad endast ka ohtu punaste kurvide jaoks, ning nakkevõrgud ja vastutustundetu kalapüügitehnikad võivad nendele loonidele, eriti talvepiirkonnas, tuua kaasa tõsiseid probleeme.

Sarnased linnud:

  • Must-hingeline loon (Gavia arctica)
  • Pacific Loon (Gavia pacifica)
  • Red-Necked Grebe (Podiceps grisegena)
Foto - punane kurgus Loon - Aretuspalsam © Jason Crotty
Foto - Red-Throated Loon - mittesteroidne plumage © Don Henise

Video Juhiseid: Red-throated Loon -- eerie call at breeding site.

Jätnud Kommentaari